Τοποθεσία

“Ένας παράδεισος επι γής”

Η παραλία του Κόρακα

Το V&C Paradise Apartments βρίσκεται στην παραλία του Κόρακα, 45 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και μόλις 2 χλμ. από το Κάτω Ροδάκινο. Είναι η πρώτη παραλία που βρίσκεται στην έξοδο του ξερού πλέον ποταμού, ο οποίος διέρχεται από ένα απότομο φαράγγι που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης. Είναι μια μεγάλη όμορφη παραλία με ψιλό γκριζωπό βοτσαλάκι και υπέροχα πεντακάθαρα νερά, αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες. Στα ανατολικά υπάρχουν σπηλαιώδεις βράχοι, που παλαιότερα, λένε οι ντόπιοι, θύμιζαν ράμφος κόρακα.

Το Ροδάκινο

Το χωριό Ροδάκινο βρίσκεται 45 χλμ νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου, στην έξοδο ενός απότομου φαραγγιού που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης, λίγα χλμ δυτικά του Πλακιά και ανατολικά του Φραγκοκάστελου. Το παραδοσιακό αυτό χωριό είναι απλωμένο στις δύο μεριές του φαραγγιού, το οποίο το χωρίζει στο Κάτω και στο Άνω Ροδάκινο και έχει θέα στο απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους. Το όνομα του χωριού οφείλεται, λένε, σε μια Ροδακινιά που φύτρωσε εδώ, παρά το ξηρό κλίμα της περιοχής. Άλλοι λένε ότι το φαράγγι παλαιότερα ονομαζόταν Ρίκινθος και αργότερα παραφράστηκε σε Ροδάκινο ή γιατί οι κάτοικοι του έχουν ροδοκόκκινο δέρμα.

Πληροφορίες Πρόσβασης

Αποστάσεις: 45 χλμ. από το Ρέθυμνο, 2 χλμ. από το Ροδάκινο.

Με αυτοκίνητο / μηχανή: Ακολουθήστε το δρόμο apo Rethimno για το Ροδάκινο. Από εκεί, κατηφορίστε το δρομάκι που οδηγεί στην παραλία. Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε είναι η παραλία Κόρακας. Στρίψτε αριστερά και θα συναντήσετε το V&C Paradise Apartments στο τέλος του δρόμου. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που βρίσκεστε στο νομό Χανίων, ακολουθήστε το χωματόδρομο που ενώνει το Φραγκοκάστελο με το Ροδάκινο.

Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από το Ρέθυμνο για το Ροδάκινο. Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε με τα πόδια για την παραλία.

anitaΤοποθεσία